Бразилският национал Даниел Алвеш вече четвърти месец се намира в затвор в Барселона заради обвиненията в изнасилване, като съдът продължава да не го пуска под гаранция, докато тече разследването. Първоначално семейството на национала го посещаваше зад решетките, но постепенно дори най-близките му хора го изоставиха, информира Marca.

Първа от Алвеш се отказа съпругата му Йоана Санс, която го посети само веднъж, но само за да му каже лично, че се развежда с него. След това Санс пусна пост в социалните мрежи, обяснявайки мотивите си за раздялата, призна, че е съсипана, а след това изтри профила си, за да бъде оставена на мира.

Родният брат на Алвеш - Ней, от цели два месеца не е идвал на свиждане. Първоначално той защитаваше именития си брат с постове в социалните мрежи, но последната му активност сочи, че се е разочаровал и има промяна в позицията му.

"Господи, днес не искам да те моля за нищо. Искам само да благодаря, че съм здрав и заедно с цялото ми семейство се радвам на свободата си", написа Ней в Instagram, като очевидно повече не смята, че Даниел е част от фамилията.

Все пак испанските медии отбелязват и нещо положително - има един човек, който продължава всяка седмица да посещава Алвеш в затвора и да го брани публично от нападките. Това е неговият приятел Бруно Бразилия, който преди инцидента бе известен повече като личния му готвач и диетолог.

И все пак трябва да се направи едно уточнение - именно Бруно съпровождаше Алвеш в онази новогодишна нощ в дискотеката, където се е случило предполагаемото изнасилване. Като точно Бруно Бразилия след това е изпращал съобщения на жертвата и приятелката й, опитвайки се да разбере дали ще последва жалба в полицията и намеквайки за предлагане на пари, за да бъде потулен случаят.