34-годишният Емилио Нсуе и Екваториална Гвинея се превърнаха в един от хитовете на завършилата преди дни Купата на Африка.

Макар да играе като десен краен бранител в третото ниво на испанския футбол, Нсуе поведе атаката на Екваториална Гвинея и се превърна в реализатор №1 на надпреварата със своите 5 гола.

Неговият тим пък преодоля групата след реми срещу финалиста Нигерия и звучно 4:0 над шампиона и домакин Кот д'Ивоар.

Запомнящо се участие за скромната футболна нация, но последните информации показват, че не всичко в отбора е било наред, въпреки позитивното представяне и отличните резултати.

Оказа се, че Нсуе е бил изгонен от националния тим, а дори се е наложила и намесата на полиция, за да се случи това.

Съобщението идва директно то националният тим на Екваториална Гвинея, като по всяка вероятност случката се е разиграла след отпадането от Гвинея на фазата на осминафиналите.

Все още не се съобщава какво точно се е случило в лагера на тима, но провинението на Нсуе се определя като "сериозно", а показателен е фактът, че се е наложило и намесата на органите на реда.

Нсуе е изгонен и с кариерата му в националния отбор е свършено 22 гола в 43 мача за Екваториална Гвинея, голмайсторски приз от Купата на Африка и четвърто място с тима от турнира през 2015-а.

Освен него от отборът е изгонен и друг нападател - Ибан Салавадор.

Към момента слуховете са в най-различни посоки, но няма нищо конкретно около провинението на двамата играчи. Едната версия е за сбиване, а другата е за сериозно нарушаване на режима от тях.