Бившият футболист на "Литекс" и ЦСКА - Антон Недялков, е единственият българин в момента, който играе в елитна лига на САЩ - МЛС.

25-годишният ляв краен бранител защитава цветовете на "Далас", където се представя на доста високо ниво.

От началото на сезона, Недялков взе участие в 7 от 8-те мача на тима си, който заема четвъртата позиция в Западна конференция, с три мача по-малко от лидерите.

През зимата ЦСКА получи 1,5 милиона долара за трансфера му, а тъй като първенството в САЩ има стриктни финансови критерии, всички заплати и бонуси на играчите са публично достояние.

Антон Недялков получава 180 хиялди долара годишно, което е златната среда по този показател в лигата.

В състава на "Далас", българинът е 13-ти по заплата, от 31 играчи.

За сравнение, американците, които постъпват в лигата от колеж, взимат 54 500 долара в първия си сезон, което е три пъти по-малко от Недялков.

Със седемцифрени заплати, могат да се похвалят едва 37 играчи в лигата, която е съставена от 23 отбора.

Първенец е Световният шампион с Германия - Бастиан Швайнщайгер. Той получава 6,1 милиона долара в "Чикаго Файър", но пък няма нито цент бонуси.

Себастиан Джовинко от "Торонто" се подписва срещу 5,6 милиона годишно, но с бонусите заплатата му може да нарастне до 7,1 милииона.

Изненадващото е, че суперзвездата на лигата - Златан Ибрахимович, въобще не е в челото. Шведът получава 1,5 милиона долара.