Една от най-лудите глави в италианския футбол - Антонио Касано, разкритикува сериала "Speravo de morì prima", посветен на бившия му съотборник и икона на Рома - Франческо Тоти.

Касано и Тоти заформиха невероятно дуо в атаката на Рома в началото на века, което освен партньорство на терена, то прерасна в силно приятелство извън него.

Образът на Касано в третия и четвъртия епизод на сериала е изигран от актьора Габриеле Монтези, като разиграва сцени за отношенията му с Тоти извън терена, дори и за краткия период, когато Касано е живял в дома на легендата.

Според самия Касано, начинът по който сцените са показани във филма изобщо не отговарят на истината. Нито сцените, в които съветва Тоти за бъдещето, нито в тези, в които помежду им има скандал.

Лудият Касано, известен с изцепките си извън терена, дори се ядоса, че актоьрът Габриеле Монтези изобщо не може да докара класическия южняшки акцент на родения в Бари бивш национал на Италия.

"Всъщност времената ми с Тоти бяха луди, особено в първите 6-7 месеца, когато той беше сам. Това бяха първите месеци след пристигането ми в Рома, като лягането по светло беше нещо нормално за нас.

Купонясвахме често, а пък аз изобщо не пропусках парти. Случваше се след купон само да вземем душ и да отидем на тренировка.

В самия филм обаче има доста неточности. Аз никога не съм съветвал Тоти за бъдещето му, той е вземал тези решение в по-късен етап, когато вече не бяхме съотборници.

Има и скандали с крещене и тръшване на варатата. Вижте, аз съм тотално луда глава, но никога не съм се държал неуважително към хора, дали ми покрив на главата, какъвто беше Тоти. Никога не бих си позволил поведението, което прадемонстрира актьорът ми във филма.

Сериалът е направен добре, качестовто е добро, просто има доста неточности в сцените. Колкото до моя актьор, че той не прилича на мен, а и няма моя диалект, това не е сериозно", сподели Касано.