Младата звезда на английския футбол и шампиона Манчестър Сити - Фил Фоудън, се забърка в поредния си абсурден скандал.

Той бе част от сбиване по време на боксов мач, в което обаче основна роля има ха неговата майка Клеър и приятелкат му Ребека.

Всичко се е разиграло в коридорите на "О2 Арена" в Манчестър, когато група мъже обидили Фоудън, по всяка вероятност заради различната си клубна принадлежност, а не защото са били предизвикани от самия играч.

При обидата майката на Фоудън е реагирала светкавично, като е тръгнала да се бие срещу цялата група мъже.

На кадрите от охранителните камери се вижда как тя нанася удари в лицето на един от мъжете, опитва да удари и другия от тях. Един от групата мъже не седи безучстен, като отвръща и от своя страна удря 41-годишната жена.

В един момент в кадрите се появява и приятелката на играча, но тя по-скоро се опитва да разтърве всички, а не да нанася удари от своя страна.

Фил Фоудън пък грабва пожарогасител и се опитва с него да нападне групата мъже, но всъщност така и не ударя никого, не участва и в размяната на ударите.

Полицията вече е започнала разследване по случая, като по първоначалните данни, групата мъже са добре познати на властите с предишин провинения.

Въпреки звездния си статут, Фоудън често се забърква в скандали. Скандали и сбивания в барове, както и случаят в Исландия, когато той и Мейсън Грийнууд вкараха местни момичета в хотелската си стая въпреки забраните и противоепидемичните мерки. Освен временно изхвърлен от националния тим, Фоудън тогава бе съсипан от критики, защото има две деца.