Националният отбор на Бразилия се класира за четвъртфиналите на Мондиала, при това напълно безпроблемно, след победата с 4:1 над Южна Корея.

Убедителната победа и ранният аванс, който Селесао натрупа, дадоха възможност на селекционерът им Тите да направи едно любопитено и рекордно постижение.

Рокадите от негова страна през втората част на мача означаваха, че само в рамките на четирите си двубоя, всичките 26 играчи на Бразилия са били в игра. Това е рекорд за използване на всичките футболисти на Мондиал, а и този път играчите са 26 на брой, а не традиционните 23 от миналите първенства.

Рекордът стана факт 10 минути преди края на вчерашния мач, когато край страничната линия, готов да влезе в игра застана Уевертон - третият вратар на Селесао.

Сами знаете колко рядко може да видим трети вратар на даден отбор в клубния футбол, където се играят около 40 мача на сезон, а какво да кажем за националните тимове, където един голям форум се състои от три до седем двубоя.

Но Тите успя да го направи и благодарение на рокадите срещу Камерун в групите и вчера срещу Южна Корея, все един от 26-те повикани бразилци ще може да каже, че е играл на Мондиала.

Подобно невиждано досега нещо направо и Роберто Манчини преди година, когато още в груповата фаза успя да пусне всичките 26 италианци в игра.

Не е нужно да напомняме, че именно Италия стана шампион седмици по-късно.

Вечерта бе белязана от още два рекорда, защото въпросният вратар Уевертон се превърна в 113-ия играч на Селесао на Мондиал, с което те изпревариха Германия, който до момента бе използвал 112 футболисти.

А пък четирите гола във вратата на Южна Корея увеличиха сметката на Бразилия на Мондиали на 236, с четири повече от тези на Бундестима.