Докато Бразилия и Аржентина не доиграха мача помежду си заради нарушение на противоепидемичните мерки на четирима играчи на госите, то друга световна квалификация в Африка пропадна заради военен преврат.

Отборите на Гвинея и Мароко не изиграха мача помежду си, защото няколко часа преди първия съдийски сигнал, армията нахлу в гвинейската столица Конакри и насилствено взе властта в страната.

Естествено, че с настъпилия хаос футболът бе последната грижа на хората, но пък мароканските играчи се оказаха в капан и изобщо не бе ясно дали ще могат да се приберат у дома.

За щастие със съдействието на колегите си от гвинейската федерация, мароканците бързо бяха качени на автобус и откарани до летището, където отлетяха от страната преди армията на блокира летището.

Някои от националите на Мароко качиха кадри от цялото ескортиране до летището, като се виждат обезумели тълпи по улиците на Конакри, а по автобуса на мароканците летяха камъни и предмети.

Към момента обаче остава неясна ситуацията с играчите на домакините, които все още са в родината и изобщо не е ясно кога ще се отидат обратно при клубните си отбори.

Звездата на Гвиеня е Наби Кейта от Ливърпул, като английският клуб съобщи, че той е в безопасност, но изобщо не е ясно кога ще може да излети от Гвинея.

Същата е ситуацията и с играч от Първа лига. Това е Па Конате от Ботев (Пловдив), който на този етап остава блокиран в родината си.