Гениален, често противоречив и винаги култов, Жозе Моуриньо отново бе в центъра на вниманието, но този път в изцяло позитивна светлина.

Без да се колебае, Специалния като истински римски император, излезе на сцента и смълча тълпата, която в този момент бе озверяла срещу неговия опонент.

Става върпос за случка от вчерашния мач между Рома и Сампдория, който "вълците" спечелиха с 3:0. В 52-ата минута обаче резултатът все още бе 0:0, а когато гостите получиха червен картон, техният треньор Деян Станкович реагира бурно. Домакинските фенове пък само това чакаха.

Станкович е легенда на градския съперник Лацио и бе част от шампионския състав на "орлите", преди да замине в посока Милано, където прекара доста години като основен играч на Интер, няколко от тях под ръководството именно на Жозе.

Не е изненада, че сърбинът е дразнител за тифозите на Рома, а целият сектор с ултраси на домикините в един глас започна да обижда Станкович с думите "циганин".

Целият "Олимпико" ехтеше, а пък самият Станкович предизвикваше все повече феновете, тупайки се в гърдите и крещейки по техен адрес.

Снимка: АР/БТА

Тогава като истински император от скамейката си се показа Жозе, който погледна строго към сектора с ултраси на Рома и вдигна ръка към тях в знак да замълчат.

Секунди по-късно те спряха с обидите, а доволният Жозе им вдигна палец.

След мача въпросът бе повдигнат от местните медии, като Жозе и колегата му Деян Станкович се изказаха ласкаво един за друг.

"По време на самия мач не разбрах какво е направил, но после ми казаха. Благодаря му, че се е застъпил за мен.

Колкото до обидите, аз не се обиждам. Горд съм, че съм циганин, това нещо никога не ме е обиждало и Жозе го знае много добре".

Самият Моуриньо коментир ситуацията така:

"Направих това за един голям човек и мой добър приятел. Обиждали са ме много пъти и по какви ли не начини. Построил съм стена около себе си и нямам проблем. Сигурен съм, че Деки е същият, но все пак има семейство и деца, не искам те да слушат това".