Успехът на отбора от Разград е двоен, тъй като спечелиха и Купата на страната.

Мачът започна с натиск на домакините и още в 10-та минута капитанът на Лудогорец и бивш играч на ЦСКА Емил Гъргоров изпрати топката в мрежата на Райс Мболи, но главният съдия Георги Кабаков от Пловдив отсъди засада след сигнал на своя помощник.

Лудогорец нанесе своя удар в 18-та минута: от фаул от двадесетина метра фронтално Мирослав Иванов заби неспасяемо топката в горния десен ъгъл на Райс Мболи - 1:0 за Лудогорец.

В 36-та минута водещият полузащитник на ЦСКА Борис Галчев получи тежка контузия на коляното и бе сменен принудително от испанеца Антонио Томас.

В 45-та минута ЦСКА трябваше да изпълни фаул, в борба за позиция в наказателното поле преди изпълнението бразилецът Марселино падна на тревата, след като бе ударен без топка от Ангел Грънчов, а главният съдия - 26-годишният Георги Кабаков показа директен червен картон на защитника на "армейците". Така ЦСКА остана на терена с намален състав.

В първите секунди на второто полувреме главният съдия Георги Кабаков отстрани за реплика старши треньора на ЦСКА Стойчо Младенов, който бе изведен от двама униформени полицаи и се качи на трибуната на стадион "Лудогорец Арена".

В 58-та минута Светослав Дяков извърши грубо нарушение срещу Жуниор Мораес и получи втори жълт и съответно червен картон. А при изпълнението на фаула от Тодор Янчев удар с глава на Пламен Крачунов срещна гредата. Това бе втора греда за Пламен Крачунов, който отново с глава отправи удар в 24-та минута и топката се отби от гредата, предаде БТА.

Малко по-късно,в 63-та минута удар на Нджонго Присо срещна напречната греда на вратата на Урош Голубович.

ЦСКА бе много близко до титлата в първата минута на даденото от съдията продължение след края на мача, но ударът на бразилеца Жуниор Мораес от фаул бе спасен виртуозно от Урош Голубович. Така последният съдийски сигнал прозвуча при резултат 1:0 за Лудогорец, което означаваше шампионска титла.

Янчев през сълзи: Сами сме си виновни

Стойчо Младенов не си взе медала, отиде да поздравява феновете

Гъргоров: Извоювахме си титлата

Петев: Добре, че се появихме, за да вдигнем нивото на футбола

Кирил Домусчиев: Заслужени шампиони сме

След титлата на Лудогорец - Локо Пд е в Европа