Нападателят предизвика интереса на медиите от Острова, след като заяви: "Може би Фъргюсън загуби в някаква степен моето уважение, заради начина, по който се отнесе към мен. Може би в някакво отношение съм разочарован като човек от него."

В заглавията на водещите издания в Англия информацията е предадена по-остро отколкото прозвуча от устата на бившия вече футболист на Манчестър Юнайтед.

Според Sun, това е една от "най-язвителните атаки" на бивш футболист на "червените дяволи" към шотландският великан за последния четвърт век.

"Фърги загуби моето уважение! Бербатов се нахвърли срещу бившия си мениджър след като си тръгна от Юнайтед", е заглавието на материала в Daily Mail.

Independent излиза с акцента: "Бербатов критикува Фъргюсън", като след това продължава: "Сър Алекс Фъргюсън попадна под огъня на Димитър Бербатов, след като българина напусна "Олд Трафорд" в последния момент."

"Димитър Бербатов заяви, че е загубил уважението си към сър Алекс Фъргюсън", пък информира читателите си Guardian.

Daily Star: "Димитър Бербатов: Алекс Фъргюсън ме нарече "безполезен".

"Изстрел на раздяла: Бербатов скочи на Фърги, който го заклеймил като "безполезен" - това е заглавието в статията на Mirror.