Отборът от Сегунда дивисион Кордоба изхвърли Реал Сосиедад от турнира, след като в първия мач постигна домакинска победа с 2:0, а на реванша стигна до равенство 2:2.

Баските взеха аванс от един гол в 23-та минута с гол на Гриесман. Кордоба обаче успя да вкара два гола в рамките на шест минути и да обърне развоя на срещата. Кико бе точен в 65-та минута за 1:1, а в 71-та Дубарбиер направи резултата 1:2. Реал Сосиедад стигна само до изравнителен гол чрез Агирече в 85-та минута.

Така с общ резултат 4:2 Кордоба се класира за осминафиналите на турнира.  

Райо Валекано не успя да победи като домакин тима от Сегунда дивисион Лас Палмас и двата отбора завършиха 0:0. По този начин отборът от Мадрид отпадна, след като в първия мач бе загубил с 0:1.

Бетис постигна класическа победа с 3:0 при домакинството си, в мача реванш срещу Валядолид и с общ резултат 3:1 продължава за осминафиналите на турнира за Купата на Краля на Испания. Головете за севилци отбелязаха Амая в 27-та и Кастро в 62-та минута, а Руеда си отбеляза автогол в 86-та минута, информира Гонг. 

Осасуна надделя с 2:0 срещу Спортинг Хихон и също се класира за следващата фаза на турнира, тъй като в първия мач тимът от Памплона загуби само с 0:1.
Двете важни попадения за Осасуна паднаха през второто полувреме. Йоренте и Рубен бяха точки в 70-та и 76-та минута.

Така за осминафиналите се класираха отборите на Осасуна, Лас Палмас, Бетис и Кордоба.