Каталунците обаче записаха важна победа с 3:2 при домакинството си на Майорка от 20-я кръг на Примера дивисион. По този начин "синьо-белите" записаха втора поредна домакинска победа и се отдалечиха от зоната на изпадащите.

Мачът започна отлично за домакините, които поведоха в 16-та минута, когато Симао Саброса стреля от фаул, а топката срещна десния стълб на вратата на Майорка и влезе в мрежата на Ауате.

Майорка изравни резултата в 35-та минута, когато Морено сбърка фатално и подари топката на Джовани дос Сантос, който не сбърка и преодоля без проблеми вратаря Касия.

Майорка все пак поведе в резултата в 42-та минута с гол на Хави Маркес.

Еспаньол бе близо до това да изравни резултата в 57-та минута, когато Морено стреля с глава, но топката срещна гредата. Вратарят на Майорка Ауате получи контузия и бе заменен принудително в 62-та минута от резервния страж Миньо.

Еспаньол получи правото да изпълни дузпа в 67-та минута, когато Нунес събори Лонго в наказателното поле на Майорка и съдията Клос Гомес посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Верду в 68-та минута.

Майорка отново можеше да излезе напред в резултата в 71-та минута, когато Хави Маркес подаде към Джовани, който продължи към Касадесус, а той на празна врата пропусна да вкара.

Майорка остана с десет човека на терена в 81-та минута, когато Антонио Луна бе изгонен за втори жълт картон.

Еспаньол стигна до победното попадение в срещата в 83-та минута, когато Капдевила центрира в наказателното поле на Майорка, където Лонго продължи топката към Баена, който отблизо не пропусна да вкара и да направи резултата 3:2.

Със спечелените три точки Еспаньол се изкачи на четиринадесето място с актив от 21 точки. Майорка остана в зоната на изпадащите, като се намира на осемнадесета позиция със 17 точки, съобщи Гонг.

Вижте класирането и програмата в Примера дивисион