Българският футболен съюз съобщава, че в партньорство с Министерството на физическото възпитание и спорта, Министерство на здравеопазването, Асоциацията на ветераните на "Астън Вила" (Англия) и дългогодишен капитан на българския национален отбор и рекордьор по мачове за България Стилиян Петров ще организира това вълнуващо събитие, чиято цел е изключително благородна.

Събраните средства от продажба на билети ще постъпят по сметка на Министерството на здравеопазването и ще бъдат изразходвани за подпомагане и лечение на болните от левкемия деца в България. От БФС изказват благодарности към Министерството на физическото възпитание и спорта, с чието съдействие бе осигурен Националния стадион "Васил Левски" като място за събитието.

Мачът на 25 май от 15 часа на Националния стадион "Васил Левски" ще бъде излъчен пряко по БНТ, а всички зрители, включително дори и футболистите от двата отбора, ще си закупят билет на стойност 10 лв., за да подпомогнат каузата. Тимът на Астън Вила ще пристигне в пълния си блясък, начело с Питър Уит - автора на единствения гол при победата над "Байерн" (Гер) на финала за Купата на европейските шампиони през 1982 г. За българския отбор ще играят Димитър Бербатов и много от ветераните на националния отбор, които спечелиха бронзов медал на световното първенство в САЩ през 1994 г.

Селекционер на България ще бъде Димитър Пенев. Потвърждение, че ще се включи в двубоя е дал и министър-председателят на България Бойко Борисов, а все още се чака такова от премиера на Великобритания Дейвид Камерън, който също е изразил желание да отскочи до София и да играе в мача.

Камерън е запален фен на "Астън Вила". При добро стечение на обстоятелствата до София ще пътува и Стилиян Петров, който все още продължава лечението си от левкемия в лондонска клиника. Миналата седмица президентът на Българския футболен съюз се срещна с търговския директор на Асоциацията на ветераните на "Астън Вила" Джон Уейд в София и двамата обсъдиха детайли около събитието, което ще премине под патронажа на Стилиян Петров.