Литекс пък успя да вкара гол в края на мача, но главният рефер Ахмед Ахмед промени на няколко пъти решението си, преди да вземе окончателно становище, че гол за "оранжевите" няма.

Двата отбора показаха приятен футбол, въпреки че на самия стадион нямаше публика, тъй като "сините" трябваше да изтърпят един мач наказание, заради поведението на агитката на тима в загубената среща от шампионата срещу Ботев Пловдив. Над 1000 запалянковци на Левски все пак изгледаха мача на огромна видеостена, която бе монтирана от външната страна на оградата откъм сектор "А" на ст. "Георги Аспарухов", предаде БГНЕС.

Eдинственият гол в мача вкара новото холандско попълнение на домакините Гари Родригес. Крилото вкара първия си гол със синия екип в 22-ата минута, когато напредна в наказателното поле и с техничен удар прати топката покрай няколко бранители на Литекс и под плонжа на стража на гостите Илко Пиргов за 1:0.

Литекс се опитаха да изравнят, като играха доста силно през втората част, но своята класа показа Пламен Илиев, който спаси няколко сериозни положения за гол на противника.

Най-скандалният момент в мача бе в продължението на двубоя. Момчил Цветанов центрира от фаул, а играч на Литекс стреля към вратата на Илиев. Базил Де Карвальо изби от голлинията, а след това Николай Бодуров вкара с мощен шут. При положението изглеждаше, че нямаше засада, но Ахмед Ахмед първо не зачете гола, след това реши да го признае, двоуми се известно време и в крайна сметка взе решение да не го признае.

Възпитаниците на Христо Стоичков не успяха да се разпишат в оставащите минути до края на мача, а отборът на Илиан Илиев се върна на победния ход след поражението в Пловдив и успя да победи днес с 1:0.

Христо Стоичков: Няма да простя на Ахмед Ахмед (видео)

Илиан Илиев: Напрежението в клуба е огромно (видео)