Срещата се игра на стадион "Тюрк Телеком Арена" и бе от програмата на група "В" на турнира, предаде novsport.

Още във 2-та минута завърналият се под рамката след дълго отсъствие - Икер Касияс, трябваше да се намесва след шут на Мело. В 10-ата обаче, Сан Икер получи контузия в ребрата след наглед безобиден сблъсък със Серхио Рамос. Въпреки желанието си да продължи и стабилната превръзка над кръста Касияс напусна принудително.

В 17-ата Уесли Снайдер центрира от фаул и след кратко разбървкване Лопес улови. В 30-ата минута домакините имаха две голови възможности. Първо Снайдер изскочи на ръба на засадата, но Рамос изби пред Бурак. При корнера Мело стреля с глава ниско по диагонала, но Диего Лопес показа изключително майсторство.

Така дойде 33-ата минута, когато Ди Мария пусна пас от центъра, Иско се пребори, остави защитник на земята и елегантно вкара в близкия ъгъл за 1:0.

Втората част започна с добри възможности пред двете врати, а в 54-ата минута Бензема се възползва от не добре изчистена топка и удвои - 2:0. Натискът на "белия балет" продължи и в 63-ата Ди Мария центрира на далечната греда, оттам Иско извади в малкото наказателно и Кристиано отбеляза с лекота - 3:0.

В 66-ата Роналдо вкара второто си попадение в ШЛ след добавка при удар с глава на Рамос - 0:4. В края на мача турският отбор се надяваше съдията бързо да даде финален сигнал. В 81-вата резултатът набъбна на стряскащото 5:0. Кристиано ефектно подаде с външен към Бензема, който на празна врата вкара второ попадение.

В 84-ата Умут Булут запази част от честта на домакините с почетен гол. В 90-ата Кристиано Роналдо отбеляза с красив диагонален шут за крайното и шумно 6:1.

В друг мач от групата "Копенхаген" стартира добре кампанията, като взе точка от "Ювентус" у дома, след 1:1. 

Николай Йоргенсен откри за домакините в 14-та минута, след разбъркване в пеналта на "Юве". Защитата не се ориентира добре след пряк свободен удар, изпълнен от Пиер Бенгтсон, и Йоргенсен стигна до нея, за да я прати от непосредствена близост в мрежата. 

Едва в 54-та минута, след куп пропуски, Фабио Куалиарела изравни, като прати от десетина метра топката точно под гредата. В 63-та минута отново Куариарела можеше да донесе успеха на "Ювентус", но ударът му срещна гредата. 

До края на двубоя "Копенхаген" предимно се отбраняваше, но го направи добре, като успя да спечели точка от италианския гранд.

Анчелоти: Травмата на Касияс не е сериозна

Вижте класирането в групите на Шампионска лига

”Юнайтед” започна убедително в ШЛ (видео)

”Байерн” и ”Сити” започнаха с класически победи в ШЛ (видео)

ПСЖ и ”Бенфика” стартираха с победи (видео)