"Боби Михайлов и Мишел Платини са едно и също. Говорим си, че има уговорени мачове, но никой не казва нищо. Няма ясна програма в БФС. Дърпат се национали, всеки играе когато си поиска. Представяте ли си това да стане в Испания?", каза Стоичков, след което продължи. 

"Защо нападнах Платини? Един народ като Украйна страда. Неслучайно се опасяваха какво ще бъде във Франция. Много отбори са се парили от това. Французите не заслужават да бъдат хулени, но Мишел Платини го заслужава. Какво е направил? Нищо ново под слънцето. Силните отбори командват, малките продължават да чакат. Когато наш тим ще играе директно в групите на Шампионска лига? Ние се радваме, че чуваме химна на Лига Европа", обясни Камата. 

Относно своите планове, Стоичков призна, че в момента има нужда от почивка и отказа да отговори на въпроса, дали ще се кандидатира за председателския пост в БФС, съобщи Гонг. 

"Истината е, че искам да си почивам. Никога не съм се крил, ако има нещо винаги ще ви го кажа." 

"До този момент не се ангажирам с нищо ново. Това, което се появи за "Ботев", не обичам да говоря за в бъдеще време, не съм водил разговори със собственика на клуба." 

Носителят на Златната топка за 1994 г. не подмина и случая, при който фенове на "Берое" атакуваха играчи и щаб на "Лудогорец" в Стара Загора.

"Те са много тези скандали, те са провокирани от някъде. Аз познавам много хора, бил съм много пъти в провинцията. Тези хора се настройват от това, което става на терена.“

Относно наградата "Златна топка" Камата сподели, че най-вероятно Франк Рибери ще я спечели, като за това ще повлияе президентът на УЕФА Мишел Платини.