Възпитаниците на Стойчо Младенов спечелиха за четвърти път срещу противника през този сезон, а малка утеха за "сините" беше, че поне отбелязаха гол във вратата на големия си съперник след пет неуспешни мача.

Преди почивката двата отбора действаха на сигурно, а положенията бяха рядкост. В седмата минута Жереми Фо Поре центрира от ляво в пеналта, Горан Блажевич излезе неразчетено и беше изпреварен от Омар Косоко, който засече с глава, но не успя да отклони топката в опразнената мрежа.

След малко повече от половин час Гъргоров подаде от ляво и Косоко стреля с глава от десетина метра, но Блажевич спаси. В 34-ата минута "Левски" пропусна най-добрата си възможност. Пламен Крумов шутира от 25 метра, но топката се удари в дясната греда на Райс М'Боли и излезе в аут.

Второто полувреме започва с неприятен инцидент, при който фоторепортер е ударен с предмет, хвърлен от агитката на "червените". В 58-ата минута ЦСКА поведе. Павел Чвомш не успя да изчисти една топка на ъгъла на наказателното поле в ляво по атаката на съперника, Ивайло Чочев овладя и с хубав пас изведе Косоко в чиста позиция и роденият във Франция нападател от десетина метра преодоля Блажевич.

В 69-ата минута "червените" бяха близо до второ попадение. При контраатака Тони Силва беше изведен от Косоко, португалецът надбяга Рикардо Нунеш, но останал сам срещу Блажевич в наказателното поле, той не успя да преодолее хърватския страж, съобщи БТА.

В 81-ата минута "Левски" изравни. Цветан Генков спря топката за Радослав Цонев в дъгата пред наказателното поле и резервата на "сините" с прецизен удар по тревата вкара в долния ляв ъгъл на М'Боли.

Четири минути преди края ЦСКА отново взе аванс. Жереми Фо Поре центрира от дясно, Белаид изби лошо с глава право в краката на Иван Стоянов, който от 6-7 метра не даде шансове на Блажевич.

В последната секунда на редовното време нова грешка в "синята" отбрана позволи на Мартин Петров да се измъкне в ляво и да намери непокрития на границата на малкия пеналт Иван Маркович, който засече в мрежата за крайното 3:1 за ЦСКА.

Орлин Старокин: Трагични сме, писна ми да се извинявам

10 души задържани преди дербито ”Левски” - ЦСКА


Запалянковци на ”Левски” обсипаха с обиди играчите


Томов: Очертава се един много успешен сезон за ЦСКА


Топузаков: Загуба от ЦСКА се приема тежко, сезона е провален

Мартин Петров: Това беше последното ми дерби