"Орлите“ и техният талисман Фортуна ще трябва да наваксват гол пасив срещу румънски гранд "Стуяуа", който през миналата седмица ги победи с 1:0 в Букурещ, за да влязат в групите на Шампионската лига.

Единственият гол на "Национал Арена“ падна в самия край на мача, когато Александру Кипчиу реализира единственото попадение във вратата на Владимир Стоянов, информира Гонг.

Той обаче ще пропусне двубоя тази вечер заради натрупани жълти картони. Единственият играч, който е под въпрос за срещата в състава на Константин Гълка, е капитанът Кристиан Танасе. Румънският национал се оплаква от контузия в слабините.

"Лудогорец" от своя страна няма да разчита на двама трайно контузени играчи. Това са крайните защитници Витиня и Браян Ангуло. Първият получи неприятна травма в глезена още на старта на сезона, докато новото попълнение на "орлите“ се контузи в двубоя срещу "Локомотив Пловдив" от 4-ия кръг на А група.

Интересното е, че и "Стяуа", и "Лудогорец" се готвят за решителния сблъсък след своеобразни издънки в националните си първенства. Колосът от Букурещ загуби с 0:1 от непретенциозния "Чехлаул" в 5-ия кръг, докато разградчани се добраха с доста мъки до 2:2 като гост на "Локомотив София".