Във Вроцлав българите отстъпиха неочаквано на своя съперник за малко повече от един час игра, като окончателно разочароваха с представянето си на Мондиал 2014. Поражението е четвърто поредно за "трикольорите" на шампионата на планетата в Полша.

В трите части българският отбор допусна множество грешки, които помогнаха на кубинците да спечелят двубоя значително по-лесно. "Лъвовете" бяха изгубили шансовете си да продължат напред още след загубата с 1:3 от Германия преди два дни.

България допусна изключително много грешки от начален удар и не успя да затрудни по никакъв начин своя противник. Кубинският тим пък игра силно на блокада и в атака и се възползва от шансовете за лесни точки, които се откриха в хода на мача.

Най-резултатен за българския състав беше Цветан Соколов с 11 точки, докато кубинецът Османи Уриарте завърши с 19 точки и стана топреализатор на срещата.

"Трикольорите" са на шесто място в група "F" и остават извън първата осмица в света. В неделя българите ще играят срещу Финландия, след което ще отпътуват от Полша.