Вестник "Дейли Телеграф" твърди, че осем настоящи и бивши мениджъри на клубове от Висшата лига са получавали подкупи срещу трансфери на играчи. Изданието е направило продължително разследване по случая, информира БТА.

Британският вестник съобщи, че се е съгласил да предаде своите разкрития на Футболната асоциация (ФА) и полицията, след като репортерите им под прикритие са разкрили "широко разпространени доказателства за корупция в английския футбол".

Новината идва само 24 часа, след като Сам Алардайс беше уличен в корупция от "Дейли Телеграф" и беше освободен от поста селекционер на Англия.

Днес изданието разкри други обвинения в корупция без да съобщава конкретни имена. "Всички лица са отрекли обвиненията", пише вестникът. По време на срещи с репортерите под прикритие, футболните агенти са разкрили имената на общо осем "бивши и доскорошни мениджъри от Висшата лига", включително петима на които директно е бил платен подкуп. Споменават се и двама настоящи мениджъри на клубове от Чемпиъншип.