Срещата-реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа на "Антон Малатинскехо" изправя пред сериозно изпитание момчетата на главния мениджър Георги Иванов-Гонзо.

Успехът на домашна сцена с 2:1, извоюван геройски в последните секунди на двубоя, е коварен резултат, който в никакъв случай не бива да успокоява "сините". Едно единствено попадение на словашкия отбор може да сложи край на мечтите за нов европробив и незабравими срещи като тези с Гент, Лил и Спортинг Лисабон миналата година.

Левски не са вкарвали от 422 минути в гостуване


Мениджърът на Левски ще трябва да направи промени в състава си, след като испанската перла в селекцията на "сините" Тони Калво не успя да покрие късния фитнес тест и няма да започне като титуляр, както се смяташе предварително. При това положение отляво ще действа Симеон Райков, на другия фланг Дани Младенов, а в атака ще бъде реализиралият победния гол в първата среща Шурд Арш. Между двете крила пък ще оперира един от най-добрите в столичния отбор Иван Цветков. 

Опитният Христо Йовов, подобно на Калво, почти сигурно ще започне срещата в Търнава от пейката, след като пропусна голяма част от тренировките след първия мач, тъй като имаше остри болки в ребратата. Под въпрос е и отбелязалият фамозен гол за 1:1 на "Герена" Владимир Гаджев. По-вероятно е обаче сърцатият полузащитник да излезе на терена и действа зад Райков, Цветков и Младенов в компанията на Сержиньо Грийн. Ако все пак състоянието на бившия играч на Панатинайкос не му позволи да започне сред стартовите 11, неговото място ще бъде заето от привлечения през зимата от Черно море проектонационал Даниел Димов.

Дефанзивният вал на "сините" няма да търпи промени. Дъстли Мюлдер, Йордан Милиев, Ларс Рисп, Орлин Старокин и феноменалният в първата среща вратар Пламен Илиев ще бранят честта на Левски в Търнава.

Срещата е поверена на норвежка бригада. Главен арбитър е Кен Йонсен, а помощници ще му бъдат Геир Аге Холен и Од-Ярле Ларсен. Четвърти рефер на двубоя е Свен-Ерик Едвартсен, предаде livesport.

Спартак Търнава – Левски 0:0 (1:2)

Вероятни състави:

Спартак:
Рашка, Цвирик, Кубски, Грос, Чарнота, Кашчак, Прохаска, Кархал, Вискочил, Томачек, Бицак

Резерви:
Словенчак, Маховец, Ханзел, Петраш, Гоголас, Сиприс, Бернат, Коне

Старши-треньор:
Павел Хофтик


Левски:
Илиев, Мюлдер, Милиев, Старокин, Рисп, Грийн, Гаджев, Райков, Цветков, Младенов, Арш

Резерви:
Митрев, Башлиев, Иванови, Видович, Димов, Огнянов, Тасевски, Христов, Йовов

Старши-треньор:
Георги Иванов

Съдия: Кен Йонсен

Стадион:
"Антон Малатинскехо", Търнава

Начален час:
20:00 пряко по ТВ+