Последните загуби от Англия и Швейцария, както и изцепките в националния отбор са основните причини за раздялата. Първо в Минск националите пиха по една бира след резила срещу Беларус, когато "трикольорите" играха безобразно и загубиха с 0:1.

Фурнаджиев: Матеус е слаб психолог, Мадански е добър вариант


После Станислав Манолев реши да изрази несъгласието си с решенията на Матеус и бойкотира националния. Германецът не остана длъжен на родните футболисти. На няколко пъти пред чуждестранни медии той обяви, че нашите играчи се мислят за велики, но мърморят, когато трябва да тренират по 2 пъти на ден. Ако Матеус бъде махнат, това ще означава, че "мъжката" дума между Боби Михайлов и Матеус ще бъде нарушена и ще се случи точно обратното.

Преди седмица президентът на БФС обяви, че има догоровка с немеца и той ще подпише нов договор. Според слуховете обаче вече е сигурно, че БФС ще се раздели с Лотар Матеус. Не се знае само кога ще се съберат членовете на Изпълкома, за да вземат тежкото решение.

На мястото на Матеус най-вероятно ще застане Мишо Мадански, който в момента води младежкия национален отбор на България, съобщи "Канал 3", цитирана от Novsport.

Той ще поеме временно тима в евроквалификацията срещу Уелс. Междувременно пресаташето на БФС Павел Колев отрече информациите за извънреден Изпълком. Пред Канал 3 той коментира слуховете за уволнението на Матеус с лаконичното: "Глупости!".