Легендата на Формула 1 Джеймс Хънт ще бъде запомнен както с фантастичните си умения на пистата, така и с харизмата си, която е не по-малко легендарна.

Британският спортен идол си спечели статус на недосегаем по време на своите изяви в най-популярното автомобилно състезание през 70-те и 80-те години на миналия век.

Шампионът от 1976 година е едно от най-атрактивните имена в историята на този спорт, но за съжаление почива преди точно 30 години след сърдечен удар.

Всичко, което постига като пилот е зрелище, но личният му живот също си заслужава припомняне. Според медиите той е спал с над 5000 жени в краткия си живот.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Една от легендите за него гласи, че в това число влизат 35 стюардеси на British Airways по време на шампионския му сезон през 1976-а.

Един от синовете на Хънт - Фреди, разказва повече за неговите похождения, които включват и употреба на наркотици.

"Не мога да кажа с точност броя жени на баща ми, но той със сигурност не беше наркоман. Обаче да се разбива на партита. Употребяваше кокаин, но не беше зависим. Майка ми също не беше непослушна.

Свидетели разказват историята за стюардесите. Отивали са в хотела му и на следващия ден са се качвали на самолета. Всяка вечер е бил с различна", споделя Фреди.

Преди тези си завоевания Хънт е женен за моделът и актриса Сюзи Милър. Тя в последствие го напуска и се събира с актьора Ричард Бъртън.

Хънт се жени за втората си жена Сара Ломакс през 1983-а, която ражда синовете Том и Фреди. В последствие се разделя и с нея, за да се залюби с 18-годишната Хелън Дайсън. Той предлага брак на Дайсън само ден преди смърта си.

Историята му стана още по-популярна през 2013-а със страхотния филм Rush ("С пълна газ"), който разказва за съперничеството му с Ники Лауда.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos