Една тема превзе световния футбол през лятото на 2023-а.

Невероятните пари, които се хвърлят от четири клуба в Саудитска Арабия за играчи, доказани в Европа и част от някои от най-големите клубове на Стария континент, раздвижиха пазара сериозно и счупиха някои традиционни представи за това кой кой е в трансферния бизнес на футбола.

ВИЖТЕ ОЩЕ ЗА ИЗЛЪЧВАНЕТО У НАС И ПРОМО НА ПЪРВИТЕ МАЧОВЕ>>>

Новият сезон в лигата на тази страна се чака с огромен интерес, защото звезди като Кристиано Роналдо, Карим Бензема, Нголо Канте, Калиду Кулибали, Джордан Хендерсън, Едуар Менди, Риад Марез и още, ще са на терена един срещу друг практически всеки уикенд.

Е, шампионът стартира днес, а интересът е толкова голям, че договори за телевизионни права за излъчване бяха сключени в 130 държави!

Сред тях е и България. Ще гледаме съзвездието от Саудитска Арабия в каналите на MAX Sport, а първите два мача са в понеделник вечер (по MAX Sport 2 HD):

18:00 ч Ал Раид - Ал Итихад (с Бензема, Фабиньо, Канте)

21:00 ч Ал Итифак (с треньор Джерард и Хендерсън в състава) - Ал Насър (на Роналдо, Мане, Брозович).

Но в лигата звездите не се изчерпват само с тези, които споменахме от първите две живи предавания.

Ал Ахли се подсили с Марез, Роберто Фирмино и Менди, Ал Хилал е с халфова линия от Сергей Милинкович-Савич и Рубен Невеш, но има още бразилеца Малком и Кулибали.

За глобалния бум около първенството на Саудитска Арабия говорят фактите. Мегакомпании като FOX Sports, Canal+ и DAZN са сред тези, които платиха за телевизонни права за определени страни и региони.

Мачовете ще се предават във Великобритания, Германия, Франция, Италия, Португалия, Турция, Австралия, практически цяла Азия, както и цяла Северна и Южна Америка. Светът иска да види как ще изглежда това ново чудо, а този шанс ще имат и зрителите у нас.

Започва се от днес с мача Ал Ахли - Ал Хазм, а в понеделник чакаме и първите директни предавания по по MAX Sport 2 HD.