Българинът Адриан Андреев е №4 в новото издание на световната ранглиста при юношите в тениса.

Младата ни надежда спечели бронзов медал на Финалния "Мастърс" в Чънду (Китай) и прибави 320 точки към актива си. Така Адриан има в момента 2123.75 точки.

Пред него са само №1 в световната ранглиста Чун Цън от Китайско Тайпе, №2 е олимпийския шампион Юго Гастон от Франция и №3 Себатисан Баес от Аржентина.

От началото на следващата година от класацията ще бъдат извадени Гастон и Баес, които навършват 18 годишна възраст. Така Андреев би следвало да се изкачи на втора позиция.

Това зависи и от резултатите му в оставащите седмици на настоящата година, защото сезонът не е свършил за Адриан.

Той има да защитава 280 точки от турнира "Еди Хер" (след 27 ноември). През миналата кампания Адриан спечели титлите на единично и на двойки надпреварата във Флорида.

Андреев ще участва и на турнира за юноши "Ориндж Боул" (първата седмица на декември), който е от най-високата категория "А" в календара на ITF.

17-годишният българин се представя изключително силно през 2018 година.

Освен бронзовото отличие от финалния "Мастърс" най-добрите осем юноши, той стана европейски вицешампион, спечели титлата на двойки на US OPEN и завоюва сребърен медал на младежката олимпиада.

Той стана първият български тенисист, който участва на младежка олимпиада и също така първият, който се класира за Мастърса на осемте най-добри в света до 18 г.

През месец май Адриан спечели турнира в Милано от най-високата категория "А".