Двукратният олимпийски шампион Анди Мъри ще защитава титлите си на олимпийския турнир по тенис, обяви Британската федерация по тенис.

34-годишният Мъри, който е олимпийски шампион от Лондон 2012 и Рио де Жанейро 2016, както и бивш водач в световната ранглиста по тенис и трикратен шампион в турнирите от "Големия шлем", през последните години е измъчван от множество здравословни проблеми, което бе поставило под голяма въпросителна участието му на Игрите.

"Олимпийските игри значат много за мен и е огромна привилегия, че ще мога да участвам в тях за четвърти път", каза Мъри.

"Да изведа отбора на Великобритания като знаменосец на церемонията по откриването на Игрите в Рио преди пет години е един от върховете в кариерата ми. Да участвам за втори път на Олимпиада като действащ шампион е вълнуващо и очаквам с нетърпение това предизвикателство", каза още Мъри, който в момента е извън първата стотица на АТП.

Великобритания ще бъде представена на сингъл при мъжете освен от Мъри и от Дан Евънс. При жените на сингъл ще участват Йохана Конта и Хедър Уотсън, като те ще играят и на двойки. На двойки при мъжете британците залагат на Дан Евънс и Нийл Шкупски, както и на Джо Солсбъри и Анди Мъри. Отборът на смесени двойки ще бъде определен допълнително.