Бащата на световния №1 в тениса Новак Джокович - Сърджан, за пореден път коментира важните неща около своя син, а този път това бе представянето на Олимпиадата.

Ноле тръгна към Токио за така жадуваното олимпийско злато, което мнозина смятаха, че с лекота ще успее да спечели, но се срина на полфиналите.

Сърбинът допусна обрат от Александър Зверев, след това дори изтърва и бронза срещу Пабло Кареньо Буста, отказа се и от полуфинала на смесени двойки с мотива за травма.

Сърджан Джокович заяви, че е предупредил своя син изобщо да не пътува до Токио заради голямото разстояние и карантината, но патриотизмът на Ноле и жадуваното злато за Сърбия са надделели.

"След Уимбълдън разговарях с Новак и му казах, че ако иска моето мнение, то не трябва да играе на Олимпийските игри. Пътят е дълъг, няма да има фенове, а и освен това ще трябва отново да минава през карантина. Олимпиада без фенове просто не е Олимпиада. Казах му го, защото го обичам и ме е грижа за него.

Той разбра мнението ми, призна, че иска да почине за няколко дни и да се възстанови, но патриотизмът ... Каза ми, че с ума и сърцето е силен, щом е за Сърбия няма как да избяха от отговорност".

Заради усложнената травма, все още не е ясно кога ще видим Джокович на корта, но за всички е ясно, че голямата цел пред него вече е завършването на "Голям шлем" със спечелването и на US Open, който стартира на 30 август.