Четирикратният шампион от Големия шлем и бивш №1 в света Джим Къриър смята, че Новак Джокович не трябва да потиска емоциите си, защото това му пречи.

Американецът е на мнение, че Ноле играе най-добре, когато е себе си и изразява всичко, което преживява, за добро или лошо.

"Ако Новак е зомби на корта, което видяхме в продължение на няколко години, в които потискаше емоциите си, това просто не е той. Не е в неговото ДНК. Той трябва да бъде яростен и емоционален, за добро или лошо. Точно тогава играе най-добре", смята Къриър и добавя, че Джокович не трябва да допуска критиките след дисквалификацията от US Open да го върнат в състоянието му отпреди извстно време.

"Не може да се скрие в черупката си и да иска да е същият играч. Видяхм в Рим, че когато е себе си, нещата се получават", добавя още бившият тенисист.

Къриър обобщи, че се надява Джокович да няма повече инциденти, подобни на този в Ню Йорк, защото наистина има шанс да се превърне в най-голямата и успешна фигура в историята на целия тенис.

Сърбинът спечели титлата на турнира от сериите "Мастърс" в Рим, а сега ще се опита за втори път в кариерата си да грабне трофея на "Ролан Гарос".

Единственият му триумф в Париж е от 2016 година.