Дъждът каза твърдо "не" на тениса в Монреал в понеделник вечер, хвърляйки в хаос програмата на Мастърс турнира там. Това означаваше, че планираният за първия ден мач на двойки Григор Димитров/Андрей Рубльов срещу Матю Ебдън/Макс Пърсел, също бе отложен. Така днес първата ни ракета ще играе два пъти за няколко часа (ако времето позволи).

Срещата му на сингъл е втора в програмата на Централния корт, като съперник е 237-мият в световната ранглиста и играч с един двубой в основна схема на турнир от такъв ранг - Алексис Галарно.

Представителят на домакините от Канада е абсолютен аутсайдер днес, когато ще изиграе своя "мач на кариерата". Вероятното начало е около 20 часа, като първи в програмата е Вашек Поспишил - Томи Пол, следван от Димитров - Галарно (двубоите на Централния корт се предават по MAX Sport 1 HD).

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА>>>

Ако спечели, което се и очаква да се случи, Григор ще се изправи срещу победителя от Алекс де Минор - Денис Шаповалов. Двубой, започнал в понеделник, но също попаднал под ударите (капките) на дъжда над Монреал. При резултат 7:5, 6:6 и 3-3 в тайбрека за австралиеца Де Минор, този мач бе спрян и ще се доиграва днес, веднага след приключването на срещата на Димитров.

В късната сесия, като последен мач на корт №5, българинът и Рубльов ще играят все пак на двойки срещу Ебдън и Пърсел. Отново - при условие, че не вали над канадския град.

Прогнозата е днес времето да е по-благосклонно, но отново има вероятност от мъгла и преваляване.

В понеделник все пак се игра тенис. Карен Хачанов постигна победа №200 в ATP тура, надделявайки със 7:6, 5:7, 6:3 над Франсиско Серундоло. Словакът Алекс Молчан победи със 7:6, 6:4 Макензи Макдоналд от САЩ.

Стан Вавринка отстъпи на Емил Руусувуори с 3:6, 6:3, 3:6, а американецът Дженсън Бруксби успя да спечели с 6:2, 6:3 срещу Александър Бублик, преди дъждът да се намеси.

КАРТИНА ОТ МАЧОВЕТЕ, КОИТО БЯХА ПОЖАЛЕНИ ОТ ДЪЖДА>>>

Три мача бяха прекратени и ще бъдат доигравани:

Уго Гастон - Джак Дрейпър при 2:6, 3:2

Маркъс Гирон - Роберто Баутиста Агут при 6:7, 1:2

Денис Шаповалов - Алекс де Минор при 5:7, 6:6 и 3-3 в тайбрека на втория сет.