Новак Джокович ще играе на Мастърса в Синсинати, където преди година спечели и оформи Голям шлем от надпреварите в категория ATP 1000.

Сърбинът започва защитата на титлата срещу Сам Куери или Пиер-Юг Ербер.

Той обясни какво е правил след големия си трумф на "Уимбълдън" и очакванията му за свалянето на голямата тройка от върха. Посочи и изненадващ кандидат за разчупване на голямата тройка в лицето на американеца Райли Опелка.

"Беше сложно решение да откажа турнира в Монреал, тъй като много обичам да играя в Канада. Отборът ми реши и разбира се се съгласих, че по-добре е да тренирам, за да съм готов за Синсинати и US Open. Успях и да прекарам много време със семейството си, от което се нуждаех след триумфа на "Уимбълдън". Това вероятно бе най-изискващия турнир в кариерата ми що се отнася до психологическо натоварване.

Финалът бе в топ 2 или топ 3 на най-вълнуващите мачове, които съм играл. Не мога да забравя финала с Надал в Австралия, който продължи шест часа, но този с Федерер бе сред най-вълнуващите и изиксващи във всеки аспект, който може да си представите", сподели сърбинът.

Той коментира и евентуалното сваляне на топ 3 от някой от младите тенисисти: "Има кандидати. Много от следващата генерация са високи и имат добри сервиси, например Райли Опелка. Ако имаш добър сервис и си агресивен, това са три четвърти от това, което ти е нужно. Въпреки че днешните настилки са по-бавни, сервисите са трудни за връщане.

Този момент ще дойде, но се надявам да не е много скоро. Ние тримата още играем най-добрия си тенис на важните турнири.

Доминик Тийм е сред най-добрите през последните години и може би най-опитният на голям Шлем. Разбира се, че го виждам като някой, който може да е бъдещ лидер на спорта", смята Джокович.

Навършва се една година от първия му триумф в Синсинати: "Това постижение означава много за мен, защото се опитвах да спечеля тук в рамките на много години и да постигна кариерен голям Мастърс. Беше облекчение и голям импулс, който в последствие ми донесе и триумф на US Open", споделя световният №1.

Коментира и завръщането на Анди Мъри на сингъл: "Това са страхотни новини. Анди е голям шампион и спечели уважението на всички тенисисти. Подарък е, че ще го гледаме отново след всичко, което преживя през последните три години с контузии".