Роджър Федерер говори не за тенис, а за футбол, след като прекрачи във втория кръг на "Уимбълдън" заради отказване на Адриан Манарино.

Швейцарецът бе попитан какво мисли за Евро 2020, а той се отпусна и надълго разясни, че гледа турнира и го преживява емоционално.

Федерер е известен като фен на футбола и на Базел - отбора от неговия град.

"Голям ден беше понеделник, нали? - усмихна се Роджър на въпроса за футбола. - Велик ден с два страхотни мача. Успях да ги гледам. Тук, когато сме в балона на турнира, имаме време за това. У дома с децата беше по-трудно да следя всички мачове, но не изпуснах най-важните и тогава.

Горд съм от начина, по който се бори Швейцария, те бяха страхотни!

И продължаваме, можем да стигнем много напред. В спорта, особено в колективните игри, духът и мотивацията са невероятно важни. И швейцарците го доказаха. Същото обаче важи за испанци и хървати, те направиха голям мач.

Съжалявам малко за Франция и особено за Мбапе. Дузпите са ужасен начин да отпаднеш, но все един трябваше да напусне турнира. Ако Швейцария успее да бие и Испания - ето това вече ще е историческо!

Харесва ми форматът на турнира, както и това, че вече могат да правят по пет смени. Хората не осъзнават вероятно какъв тежък сезон имаха тези играчи, защото нямаха никаква почивка. Мачове през три дни, сега Европейско първенство."