Григор Димитров постигна една от най-значимите победи в своята кариера, постигайки обрат над световния №2 Карлос Алкарас.

5;7, 6:2, 6:4 в четвъртия кръг на Мастърса в Шанхай в един великолепен мач, в който Гришо разкри, че просто е направил по-малко грешки от своя опонент.

Бългаирнът също така заяви, че дори и неприятният развой на първия сет не го е разколебал, а той е продължил да вярва в своята игра.

"Останах в мача. Това беше най-важното нещо след първия сет. Сервирах много добре, но няколко грешки накрая се оказаха фатални.

Освен това той изигра няколко невероятни гейма. Трябваше да го поставям под непрекъснато напрежение, за да го поставям в некомфортна позиция.

Продължих да използвам своите позиции, продължих да вярвам, че ще имам шансове. Може би след втория пробив във втория сет, аз започнах още по-добре да чета неговата игра, разгадах го.

И двамата играхме добре, но той направи малко повече грешки. Аз останах солиден и това се оказа решаващо.

Трябва да си вярваш в играта. Трябваше да продължа да го притискам, за го карам да се чувства некомфортно и това даде резултат".

Интервюто на корта завърши с усмивки, след като Григор бе запитан дали тази победа е заявка, че той е тук.

Разбира се, че интервюиращия визираше завръщането на Гришо сред големите играчи в тура. Това разбра и Димитров, който обаче реши да се пошегува и каза:

"Аз никога не съм напускал, тук съм от над 15 години и няма да ходя никъде".

Следващият съперник на Гришо е чилиецът Николас Джари, който е печелил и двете срещи помежду им, а последната от тях бе финалът на турнира в Женева през този сезон.