Григор Димитров започна по брилянтен начин участието си на тазгодишния "Ролан Гарос".

Българинът победи американеца Маркос Гирон с 6:1, 6:1, 6:1, като това му отне само 94 минути.

Така родната тенис звезда записа най-убедителната си победа в този турнир от Шлема, а и си взе сладко отмъщение от световният №49 Гирон.

Именно американецът бе човекът, който изхръли Гришо от миналогодишното издание на турнира. Той го направи още в първия кръг, но тогава имаше и травма, която принуди Димитров да се откаже в средата на четвъртия сет.

Днес за щастие нищо подобно не се случи. Григор изглеждаше в перфектан форма, не само физическа, но и психическа. Българинът играеше много уверено и с настроение, макар добре да знаем, че клеят не е любимата му настилка.

Той обаче прави един от силните си сезони на "червено", а добрите игри в изминалите турнири очевидно са му дали нужното самочувствие, което той да пренесе в Париж.

Просто днес всичко за българина се получаваше. Сервис, форхенд, бекхедн. Григор летеше и просто не даваше шанс на опонента си, а той все пак е член на топ 50, а не някой случаен играч.

А днес освен най-убедителна победа на "Ролан Гарос", той постигна и най-впечатляващия си като резултат успех в Големия шлем изобщо, когато говорим за мач с изцяло изиграни три сета.

Димитров даде само три гейма на своя опонент и съвсем заслужено отиде във втория кръг, където ще се изправи срещу хърватина Борна Чорич, който заради серия от травми се срина до 275-о място в ранглистата.

Гришо успя да пробие още в първия сервис гейм на опонента, когато поведе с 40:0 и се възползва от втория си шанс, а впоследствие поведе с 3:0 гейма.

Гирон върна един гейм, но той се оказа и единственият му за сета, защото с нов пробив Гришо набързо спечели с 6:1.

Сценарият във втората част се повтори. Този път Гирон спечели гейм за 1:1 в началото, а след това с пет поредни спечелени части, три от които пробиви, Гришо отново затвори сета с 6:1 и просто отчая своя оопнент.

Така оставаше просто да се доиграе третия сет. Там нещата не бяха по-различни, резултатът отново бе 6:1, а Гришо изигра един от най-безгрешните си мачове, като с това 6:1, 6:1, 6:1 за 94 минути, даде заявка, че може и да пренапише своята лична история в Париж.