Един от топ играчите в световния тенис тур при мъжете подкрепи категорично решението само ваксинирани играчи да бъдат допускани до първия за 2022-ра голям турнир - Откритото първенство на Австралия.

Световният №7 говори пред медия в Италия за отминаля сезон, който бе най-успешен в кариерата му, но нямаше как да бъде подмината темата.

"Аз самият се ваксинирах без никакви притеснения - каза Беретини. - Не смятам да убеждавам никого, но това е, което направих. И сега се чувствам уверен, спокоен и изцяло отдаден на плановете си за следващия сезон.

Разбира се, че в Австралия трябва да играят само ваксинирани. Не искам да се повтаря ситуацията от миналия турнир там, когато киснахме две седмици в хотела в карантина.

Никой не иска това, ние сме професионални спортисти."

Същевременно световният №110 Пиер Юг Ербер от Франция обяви, че се оттегля от квалификациите в турнира, защото не желае да се ваксинира.

Продължава неяснотата около позицията на Новак Джокович по темата. Световният №1 е открит противник на ваксините, но бе включен в списъка с предварителните имена за участие.

Това не значи - както твърдят организаторите - че той ще пътува за Мелбърн и ще играе там. За него, както и за никой друг, няма да бъде правено изключение от австралийските противопандемични мерки.