Новак Джокович очаквано е полуфиналист на "Уимбълдън", но се наложи да слага наметалото на Суепермен, защото бе на ръба на отпадане.

Двукратният шампион от турнира в София Яник Синер поведе с 2-0 сета в Лондон и играеше като крал на корта, оставяйки без отговор Ноле. Но тогава, по познат и все още трудно обясним за спортната психология начин, сърбинът сякаш извади отнякъде свръхсили, успокои се, заигра като компютър и обърна мача.

Отне му 3 часа и 40 минути, но след 5:7, 2:6, 672, 6:3, 6:2, Джокера е полуфиналист.

Той проби пет пъти в трите сета от 0-2 насетне, а преди това не бе го направил нито веднъж в първите два. На моменти сервираше обезкуражаващо за Яник, който вече е член на топ 10 и прави невероятни 2021-ва и 2022-ра.

Снимка: AP/БТА

И днес игра знаменито, но... понякога срещу хората от свръхобществото на тениса като Джокович и Надал, и това не стига.

Шесткратният шампион не бе губил на "Уимбълдън" от 2017-а и рядко в този период е бил по-близо до това. Но трите сета на обрата бяха доказателство, че той е ментално чудовище - така го нарече култовият коментатор на Евроспорт Матс Виландер.

В един момент Синер се подхлъзна и падна на корта, издавайки стон, сякаш се е контузил. Новак изтича и помогна на италианеца да стане, показвайки спортсменство.

В друг "полетя" след невероятен минаващ удар - падна на тревата и разпери ръце като самолет.

"Яник игра великолепно, бъдещето е пред него. Аз имах късмет", каза фаворитът след обрата. Чака го полуфинал срещу Камерън Нори или Давид Гофен.

Снимка: AP/БТА