Ник Кирьос не спира да предизвиква скандали около себе си, направи го и на старта на турнира във Вашингтон.

Той се яви в американската столица с очакванията да защитава титлата си от последното издание на турнира през 2019-а, но отпадна безславно в първия кръг.

Разбира се, че не загубата на изпадналия до №77 в ранглистата Кирьос е шокиращото в случая.

Той набързо отстъпи с 4:6, 4:6 от Макензи Макдоналд, а след мача призна, че няма никакъв интерес и желание да играе тенис, като дори се радва на опонентите, когато го победят.

Естествено, че говорим за скандално изказване от професионален спортист. Едва ли не той съобщава на всички, че губи нарочно мачовете си, за които все пак получава хонорар за участие на самия турнир.

"Чувствам, че преди се наслаждавах повече на тениса. Днес губех и не се ядосвах. Липсват ми дните, в които губех и продължавах, бях глобяван, хвърлях ракетите си.

Това означаваше, че ме е грижа много. Всъщност ме беше грижа какво се случваше. Сега губя и всъщност се радвам за опонента си.

Аз съм борец. Но е странно. Когато съм на корта не чувствам критичността на брейкбола, не чувствам напрежение както преди. Сякаш не усещам емоциите си както преди", сподели Кирьос.

Само преди няколко дни той се присмя на драмите около Наоми Осака, като сподели, че всичко това е станало някаква мода - спортисти да се оплакват от психичното си здраве.

Самият австралиец разкри, че е имал 20 пъти по-тежки проблеми.

След изказването му доста фенове в социалните мрежи побързаха да се пошегуват, че с оглед поведението му, тези проблеми очевидно не са преминали.