В една от най-големите сензации от началото на сезона в тениса, датският тийнейджър Холгер Руне безпроблемно се разправи със световния №3 Александър Зверев.

Руне го направи с 6:3, 6:2 за 99 минута, при това на родна територия за Зверев, в мач от втория кръг на турнира в Мюнхен.

Зверев бе първи поставен в надпреварата и големият фаворит да достигне до третата си титла от Мюнхен, но Руне го разочарова. Дни преди 19-ия си рожден ден, датският тийнейджър показа страхотен тенис и поднесе огромната сензация.

Руне е №70 в световната ранглиста и участва в надпреварата с "уайлд кард", но той е майстор на клей настилката и шампион от "Ролан Гарос" при юношите.

Мнозина предричат младият датчанин да е сред основните клей състезатели в следващите години, но първата му победа на състезател от топ 10 на 18-годишна възраст бе истинска сензация.

Зверев се бе зарекъл, че идва в Мюнхен да преобърне сезона си, но очевидно това няма да се случи, поне не и в положителна посока.

Немската звезда допусна пробив на нула още в първия си сервис гейм, а макар Зверев да успя да върне пробива в седмия гейм, той веднага допусна решителен тайбрек. Видео вижте ТУК.

Снимка: Getty images

Във втория сет световният №3 не успя да окаже каквато и да е съпротива на младия си датски опонент, като след безславно 2:6, се проти с турнира в Мюнхен за 99 минути.

Ето и всички резултати от деня:

Холгер Руне (Дания) - Александър Зверев (Германия) 6:3, 6:2

Николоз Басилашвили (Грузия) - Иля Ивашка (Беларус) 3:6, 6:2, 6:4

Ботик ван де Зандсхулп (Нидерландия) - Брендън Накашима (САЩ) 7:6, 6:3

Егор Герасимов (Беларус) - Джон Милман (Австралия) 4:6, 6:2, 6:2

Миомир Кецманович (Сърбия) - Даниел Алтмайер (Германия) 6:2, 6:4

Алехандро Табийо (Чили) - Кристиан Гарин (Чили) 6:3, 6:4