Тримата големи в света на тениса - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович, седнаха заедно в едно от корабчетата по река Темза, в рубриката "ВВC Breakfast".

Те поговориха за семейството, децата, приятелстовто и края на кариерите си.

След въпроса дали помежду им съществува приятелство, последва неловко мълчание, но Ноле се нагърби с отговора, като сподели: "В Тура сме заедно от толкова много години. Може би се срещам с тези момчета повече, отколкото с родителите си".

Федерер пък разказа за трудното съчетаване на бащинството и непрестанното пътуване по различни турнири.

"Много работа. Това е животът с деца и постоянно пътуване. Това е единственият начин, по който нещата могат да се случат. Гледам да са до мен възможно най-много време. Те са щастливи. Понякога има безсънни нощи. Една вечер едно от момичетата ми се извиняваше, че не се чувства добре, а аз трябва да съм буден преди важен мач. Да, неприятно е, но това е да си баща. Така правят родителите".

В този момент Джокович се обърна шеговито към наскоро оженилия се Надал, пожелавайки му късмет. Това предизвика усмивки на масата, а Рафа заяви, че ще му е нужен доста късмет.

Нямаше как да бъде подмината темата за наближаващия край на кариерите им.

Надал започна, като сподели: "Мислех си, че ще приключа кариерата си около 30. Всеки казваше така - че ще имам кратка кариера".

Федерер се намеси и с усмивка сподели: "Мисля, че аз ще съм първият, който ще се откаже. Аз съм най-възрастният тук. Но се получава нещо много интересно. Смятам, че нито един от нас не е сигурен колко му е останало. Най-хубавото е, че и тримата се наслаждаваме на времето си в Тура - да бъдем здрави и все още успешни".

В края към тях се присъединиха останалтие петима участници на финалния Мастърс в Лондон. Играчите от така наречената "нова генерация", споделиха възхищението си от тримата големи. Те разкриха, че мечтаят след време да служат за пример, какъвто в момента са Федерер, Джокович и Надал.