Ник Кирьос продължи със собственото си неподражаемо шоу в тениса, като стигна финал във Вашингтон в епичен мач срещу Стефанос Циципас.

В началото на седмицата двамата играха на турнира на двойки и показаха, че са в добри отношения. Но тази нощ нямаше приятелство, а едно голямо съперничество.

Австралиецът победи с 6:4, 3:6, 7:6 в голям мач, след който каза на мрежата на Циципас: "Трябва пак да направим това скоро, братле!". Публиката не искаше битката да свършва, толкова бе завладяващо случващото се на корта.

Лудият Ник спаси мачбол по време на влакчето на ужасите, което представляваше тайбрекът в третия сет. Кирьос поведе с 5:1, но допусна пет поредни точки и бе на 1 от това да загуби. Спаси мачбола, а при 8:7 сервираше за победата.

Ник няма да е Ник, ако не го направи по своя начин. Отиде до първия ред на трибуните и си шушукаше нещо с фен, явно питайки го къде да сервира. След което спечели точката и, преди да иде при Циципас на мрежата, се затича към усмихнатия запалянко, за да се поздравят като комбина!

Невероятно, но по същия начин на четвъртфинала срещу словака Норберт Гомбос, преди да сервира за мача, Кирьос пита фенка къде да насочи началния удар. Последва ас, а после прегръдка и целувка с жената от трибуните.

"Той си е процудент на собствено риалити, на шоу, което е добро за тениса", коментира Джим Къриър, който е бивш №1 при мъжете.

На финала Кирьос ще срещне Данийл Медведев, надвил с 6:2, 6:2 Петер Гойовчик.