Доста комичен скандал се разигра на "Уимбълдън", на фона на елитните и изискани стандарти, които този турнир от Шлема винаги е налагал.

Организаторите на турнира са силно притеснени от консумацията на играчи и треньори, като ги призоваха да не харчат всичките полагащи им се пари.

По традиция на "Уимбълдън" всички участници и техните треньори получават дневни пари под формата на ваучери за храна, с които се хранят спокойно из шестте обособени за това нещо обекта на територията на комплекса.

Тази година всеки играч получава ваучери за 90 британски паунда на ден, а всеки треньор половината на тази сума - 45 паунда.

Притеснението на организаторите идва от порочна практика на някои участници, които преди да напуснат комплекса умишлено харчат сумата до последното пени, тръгвайки си с храни и напитки за вкъщи.

Най-възмутителен бил треньор, чието име не се споменава. Той е бил уловен да си купува 27 йогурта, само и само да изхарчи полагащите му се пари.

Това не е нарушение на правилата, но от "Уимбълдън" го счетоха за неморална постъпка на територията на емблематичния комплекс "Ол Инглънд Клуб".

Именно заради това организаторите се обърнаха към играчите с това, че не е задължително да харчат цялата сума, която е осигурена за изхранването им по време на турнира, а не за пълнене на саковете с напитки и сандвичи.

Наистина странна ситауция, когато знаем, че повечето участници в надрепварата са атлети, за които суми за битови нужди или дневно хранене не представляват никакъв проблем на фона на наградния фонд, който те си разделят.