Бившият шведски тенисист и настоящ анализатор Матс Виландер даде интервю, в което коментира актуалните теми в света на любимия му спорт.

Виландер даде своето мнение за турнира на Новак Джокович "Adria Tour", в което сърбинът, Григор Димитров и други тенисисти по всяка вероятност се заразиха с коронавирус. Също така шведът коментира и критиките на Ник Кирьос.

Какво се случи на "Adria Tour": Интервюирах Джокович в първия ден на турнира и той бе много доволен от организацията на нещата. През сълзи ми каза, че е искал да помогне на всички. Доколкото знам, отговорността за случилото се трябва да се носи от сръбския парламент. Джокович не бе наивен, а просто искаше да направи правилното нещо. В този ред на мисли съм разтревожен за настоящия сезон. В последните дни случаите на коронавирус се увеличават и има възможност кризата в някои държави да се задълбочи отново.

Затворена ли е вратата за US Open: Очевидно турнирът ще се играе без публика. Това ще затрудни играчите, защото няма да могат да доведат целия си отбор. Това ще се отрази и на емоционалното им състояние.

За критиките на Кирьос: Може на много хора да не им се вярва, но Кирьос винаги е бил добр пример. Промотира забавен начин на живот и не го виня. В последните седмици е постоянен в критиките си към хора като Зверев и Тийм и мисля, че е прав.

Трябва ли Джокович да напусне поста на лидер на Съвета на играчите: Не мисля. Нормално е да има критики, но той не трябва да плаща за случилото се на "Adria Tour". Ситуацията с него ми напомня за това, което стана с мен през 1988-а. Критикуваха ме много играчи и само Тим Майот ме подкрепи. В моменти всички от Голямата тройка са членове на Съвета на играчите и трябва да работят заедно за развитието на тениса.