Даниил Медведев завърши невероятната си година с трофей от първия в историята тенис турнир в Саудитска Арабия.

Той победи Фабио Фонини с 6:2, 6:2 във финала на демонстративната надпревара, която се провеждаше на "Дирия Арена", където преди седмциа Антъни Джошуа възвърна световните си титли в бокса.

Макар и демонстративен, наградният му фонд бе 3 милиона долара, а да участват в него пристигнаха 7 от топ играчите в професионалния тур. Руският шампион в крайна сметка си тръгна от Саудитска Арабия с милион долара по-богат.

Медведев определено изпраща най-силната си година, през която нахлу сред най-добрите в този спорт.

Двамата започнаха днешния финал на ниски обороти, като Фонини допусна двойна грешка още в първия гейм и оттам Медведев пое инициативата, за да реализира ранен пробив. Руснакът контролираше разиграванията от основната линия, а италианецът показа усет на мрежата при 1-3. Въпреки това допусна грешка от сечен бекхенд и изостана с още един брейк.

До края на сета световният №5 беше по-концентриран и заложи на солидно представяне в сервис геймовете си, за да поведе в частите с 6-2.

Руснакът удължи серията си след паузата, като спечели първите два гейма, а до края Фонини не успя да върне пробива. Медведев спечели и още едно от подаванията на опонента, за да поведе с 5-2, което му помогна да затвори мача на свое подаване с 6-2.