Новак Джокович започна похода си към мечтаната 18-а титла от Големия шлем с лесен успех в първия кръг на "Ролан Гарос".

Напълно според очакванията, сърбинът срази Микаел Имер от Швеция в три сета, побеждавайки го с 6:0, 6:2, 6:3 за час и 38 минути.

Все пак на корта се изправиха лидерът в ранглистата срещу световния №80, което предварително подсказваше, че особена интрига няма да има. За 22-годишния Имер това бе първи мач срещу представител на голямата тройка, а той се сблъска с тежката действителност още в първия сет.

Ноле очевидно бе решен набързо да приключи задачата си, като взе частта с 6:0 и даде само седем точки на опонента си. Нещо, което се среща твърде рядко в мъжкия тенис, дори когато е замесен световният №1.

Вторият сет отново премина изцяло под контрола на Ноле, но в него шведският му опонент сякаш се отърси от напрежението и заигра с настроение, макар очертаващия се тежък резултат. Микаел Имер направи няколко брилянтни точки, а това накара дори Джокович да му ръкопляска с усмивка на лице. В моменти от сета двамата правеха истинско шоу, сякаш са на демонстративен мач, а не на турнир от Шлема.

Разбира се, тези моменти бяха епизодични и само и едниствено за шоуто, защото когато нещата бяха сериозни, почти всяка точка отиваше в сметката на Ноле.

Все пак трябва да се отчете, че Микаел Имер успя да си спечели пробив, но с него по-скоро ядоса Ноле. Шведът изравни до 2:2, но в този момент шегичките приключиха и набързо се стигна до 6:2 в полза на Джокович.

Снимка: Getty images/Gulliver photos

Третият сет бе сходен с втория. Той започна равностойно най-вече заради по-отпуснатата игра на Ноле, който все пак проби.

Микале Имер обаче върна пробива за 3:3, което се оказа най-силния му гейм в мача, но и последния, който успя да грабне. Той отново ядоса Ноле, а изходът от сета бе 6:3 в полза на сърбина.

Останалите резултати от поредния дъждовен ден в Париж:

Кристиан Гарин (Чили) - Филип Колпрайбер (Германия) 6:4, 4:6, 6:1, 6:4

Матео Беретини (Италия) - Вацек Поспишил (Канада) 6:3, 6:1, 6:3

Алехандро Давидович Фокина (Испания) - Харолд Майо (Франция) 7:6, 6:3, 7:5

Лойд Харис (ЮАР) - Алексей Попирин (Австралия) 6:4, 6:4, 7:6

Душан Лайович (Сърбия) - Джанлука Магер (Италия) 6:4, 7:6, 4:6, 6:1

Кевин Андерсън (ЮАР) - Ласло Джере (Сърбия) 6:2, 6:3, 6:4

Марк Полманс (Австралия) - Уго Юмбер (Франция) 6:2, 6:2, 3:6, 6:3