Новак Джокович и съпругата му Йелена са дали отрицателни проби за коронавирус, съобщиха медиите западната ни съседка.

Двамата съобщиха за положителните си тестове преди 8 дни, като в този период те нямаха никакви симптоми на заразата и спазваха стрикно домашна изолация.

При всички положения Ноле и Йелена са имали коронавирус дни преди да се тестват. Именно организираният от световния №1 в тениса турнир "Adria Tour" бе причина за заразяването на негови колеги и тенис треньори.

Първият положителния си тест пък обяви родната звезда Григор Димитров. Той съобщи, че има коронавирус, два дни преди Джокович да се тества. След него с положителни тестове бяха Борна Чорич и Виктор Троицки, както и хора от щабовете на четиримата тенисисти.

Цялата тази ситуация и провалът на "Adria Tour" предизвика вълна от критики към Ноле, който бързо се превърна в най-критикуваният спортист по света.

На страната на сърбина бяха единствено медиите в западната ни съседка, които решиха да прехвърлят винага върху Григор Димитров.

И то без да има никакво доказателство, че Гришо по някакъв начин е донесъл заразата в Белград или Задар, където турнирът се провеждаше.