Паник атака стои зад изненадващото отпадане на Симона Халеп от "Ролан Гарос". Вчера бившата №1 в света загуби от дебютиращата на турнира китайка Цинван Женг с 6:2, 1:6, 2:6.

След силния първи сет, в играта на румънката последва огромен спад, като дори се наложи идването на лекар на корта.

По време на мача не стана ясно какво точно е неразположението на Халеп. Няма индикаци за физически проблем, а и самият факт, че тя доигра мача без да се откаже, подсказваше, че не става въпрос за травма.

След мача румънката разкри, че всъщност е получила паник атака, която тотално я е извадила от ритъм. Тя призма, че това състояние не е новост за нея, но не пожела да разкрие повече подробности.

"Имах преднина, но просто не знаех как да се справя с тази ситуация на корта.

Не получавам чак толкова често паник атаки, но ги има. Нямам идея защо се отключи точно в този момент, когато водех и контролирах мача.

Нямамх въздух, имаше стягане в областта на гърдите, виеше ми се свят. Трудно изкарах мача, имах проблеми и в съблекалнята, но сега съм добре.

Не е нищо опасно от физическа гледна точка. Но определено не е неприятно това нещо да се отключва в средата на мач от Шлема", сподели тя.

Ситуацията с Халеп идва само часове, след като една от тенис звездите при мъжете - Александър Зверев, говори за своеот психично състояние.

Той разкри, че има сериозни проблеми със справяне с целия стрес от медиите, фотографи и фенове, като често изпада в тежко състояние на депресия.