Американецът Райли Опелка е шампион на турнира в Хюстън на червено, след като победи във финала с 6:3, 7:6 своя приятел и сънародник Джон Иснър.

Мачът бе бомбардировка на два от най-ярките представители на групата на "сервис ботовете" в тура. И на двама великани - Опелка е висок 211 см, а Иснър е 208. Кули с оръдия в ръката, вместо ракети.

18 аса, които са доста впечатляващо постижение за клей, са доказателството, че тези двамата не се шегуват, когато застанат на линията за сервис. Имаше обаче, вероятно и малко изненадващо, достатъчно точки за пробив - общо 13.

ВИДЕО ОТ ФИНАЛА>>>

Иснър обаче не успя да осъществи нито един, докато Опелка съумя да пробие веднъж в първия сет и това се оказа предостатъчно, за да затвори тази част.

Втората бе безупречна на сервис, за да влезем в тайбрека, спечелен с 9-7 в драматична развръзка от новия шампион в Хюстън.

След близо два часа престрелка, Опелка вдигна първата си титла на клей настилка в кариерата и общо пета. От днес той е №17 в ранглистата, а Иснър прогресира с четири места и е №23.

Двамата са добри приятели, както признаха на церемонията по награждаването. Иснър е бил пример и идол за Райли, който влезе доста по-късно в тенис елита.