Приятелката на Григор Димитров е в Мелбърн, въпреки че не е съвсем ясно колко често ще успява изобщо да го види в следващите 30-ина дни. Моралната подкрепа обаче е силна и в този случай родният ас я получава.

Рускинята Лолита Османова, която огласи връзката си с българската звезда в тениса преди около 2 месеца, пуска снимка в социалните мрежи от хотела си в австралийския град.

Гришо е в карантина в своя хотел, част от антиковид балона и изключително строгите противоепидемични мерки, които организаторите взеха преди Australian open.

Турнирът е от 8 февруари, а до 31 януари българинът, както и останалите над 1200 лица, свързани по някакъв начин с надпреварата и долетяли за нея от други точки на света, ще са капсулирани по стаите си. Ще излизат само за тренировки по специално разработени "коридори" и в напълно дезинфекцирани автомобили. След което - пак в хотела.

От 1 февруари Григор ще играе на един от двата турнира категория 250, които ще са подгряващи за надпреварата в Големия шлем.

Очевидно Османова се е сдобила с билети и ще бъде в ложата за мачовете на Димитров, като на трибуните за Откритото първенство на Австралия ще се допускат ограничен брой зрители.

Не е ясно къде е настанена рускинята, но вече се разбра, че Гришо е в "Grand Hyatt Melbourne", в самия център на града. Там първата ни ракета кара своя карантинен период, заедно с още поне 70 състезатели, треньори и други лица около турнира.