Неяснотите около ваксинационния статус на Новак Джокович и евентуалното му участие на Australian Open продължава да тормози феновете.

Както знаем, първият турнир от Шлема и като цяло Австралия ще е зона отворена само за ваксинирани тенисисти.

На този етап всички са убедени, че Новак Джокович не е ваксиниран и няма да участва на австралийските турнири, включителни и на любимия си Australian Open, където е действащ шампион. Поне той продължава да създава такова впечатление, а и за подобен ход намекна баща му Сърджан.

Днес обаче Сърбия бе част от жребия на турнира АТР Cup, като първа ракета на страната логично е световният №1 Новак Джокович, който бе записан в състава на тима. А ATP Cup стартира на 1 януари в Сидни.

Щатът Нов Южен Уелс, в който се намира град Сидни има различни правила от щата Виктория, в който е град Мелбърн. За Сидни Джокович може и да бъде допуснат да играе, но след 14-дневна строга карантина.

Записването му обаче накара много от феновете на сърбина и светът на тениса да се чудят, дали Ноле не е предприел стъпка ваксиниране в името на това да бъде част от Australian Open.

Ако се стигне до вариант, в който Сърбия не участва, то това ще е добре за отбор България, който е първа резерва. Това обаче едва ли ще се случи, защото от АТР обявиха, че всеки участник е обявил, че ще бъде в Австралия преди тегления днес жребий.