Серина Уилямс отново се активизира в борбата си за равенство в заплащането на мъжкия и женския тенис.

Носителката на 23 титли от Големия шлем е лицето на тази борба, като непрестанно насочва вниманието към този проблем.

Според нея дамите в тениса трябва да получават колко мъжете, като сегашната драстична разлика не нереална. Американката също така не счита, че по-големият фенски интерес към мъжкия тенис е мотив за разликата в наградните фондове.

"Това е проблем, за който ни предстои още много борба в тениса. Поглеждам графика на централните кортове на турнирите и там са предвидени 4 мъжки и 2 женски мача. Чувствам се зле, защото аз неизменно съм една от тези жени.

Казвала съм на организаторите, че нямам нищо против да играя на някой от по-малките кортове, а вместо мен да сложат на централния други жени, за да могат и те да имат шанс да играят на голямата сцена.

Очевидно обаче това не устройва организаторите и те винаги отказват. Казвам им, че тези жени са работили цял живот за този шанс и заслужават да го получат, но никой не иска да ме послуша. Просто отказват.

Всяка година участвам на едни и същи турнири и водя едни и същи разговори, но нищо не се променя. Те знаят, че ще дойда на турнира и знаят каква е моята гледна точка, така че кога ще започнем да работим по истинските проблеми. Нещата трябва да се променят сериозно", сподели тя.