И Серина Уилямс стана част от тенисистите, които рязко смениха вълната от критики с благодарности към организаторите на Откритото първенство на Австралия.

В първите дни от карантинтата на тенисистите, критиките бяха непрестанни и жестоки, но в последните дни някои от звездите в този спорт излязоха на преден план, за да успокоят страстите.

С наближаването на края на 14-дневната карантина, плочата бе обърната, като вече се чуват само позитиви. Любопитното е, че те бяха инициирани от топ играчите, които прекарват тези две седмици в доста по-луксозни условия в Аделаида. В интервю пред австралийско шоу, Серина сподели:

"Правилата са невероятно строги, но пък в крайна сметка това е за добро. Виждам как се развива ситуацията в Австралия с новите случаи около вируса. Наистина невероятно, явно всички тези мерки дават резултат.

Наистина звучи като лудост да прекараме 14 дни в една стая. Все пак не е нещо толкова ново, защото подобна бе ситуацията на US Open преди няколко месеца.

Вярвам, че организаторите правят правилното нещо. Аз съм с дъщеря си, със сигурност не е елсно за едно дете да стои по цял ден в стаята. но си заслужава, защото всичко е за нашата безопасност", заяви тя.

Серина също така разказа любопитна случка за няколко липсващи трофея от витрината си.

"Убедена съм, че два или три трофея липсват. Наистина, преди няколко дни имаше голямо парти в дома ми.

Вероятно някой е решил да се позабавлява или съвсем умишлено е взел някой трофей. Няколко месеца след това се чудех къде е един от трофеите ми от Уимбълдън. За щастие, не държа толкова на тези неща, не съм толкова сантиментална".